PorTalent té 6 mesos!!







Avui fa sis mesos, el passat 29 d’octubre vam engegar el servei d’ocupació PorTalent Camarles, servei que orienta i fa el seguiment a les persones i empreses del municipi en temes relacionades amb ocupació i formació.

Buscar feina no és sols per a les persones aturades. Necessites un canvi?
Vols millorar les condicions actuals? O millor una feina més prop de casa?
Coneixes aquestes plataformes?? Les utilitzes?

Linkedin
Infojobs
Infoempleo
Turijobs
Tecnoempleo
Monster

El món laboral està evolucionant, cada cop és més digital i el currículum tradicional està més en desús, us podem acompanyar. Però no només ens centrem en feina, també n'atenem la formació: cursos, jornades, xarrades ...

I qui els resultats de les accions desenvolupades per PorTalent a Camarles:
  • 60 usuaris atesos mitjançant entrevistes personals, amb més de 150 interaccions.
  • 10 empreses ens han contactat per temes d’ocupació.
  • 2 Jornades organitzades amb un total de 27 assistents
  • 3 Tallers portats a terme per a la introducció al món laboral digital amb un total de 5 assistents
  • 8 Sessions de conversa entre anglès i francès amb un total de 47 assistents.
  • 1 monogràfic de fotografia, amb 25 assistents. 

Gràfic 1: Tal com s’observa al gràfic, la interacció amb els usuaris ha augmentat considerablement en els darrers dos mesos i tenim moltes més entrevistes planificades!!
La gent comença a creure i demostra la confiança en el servei d’ocupació PorTalent.

Gràfic 2: Segons l'experiència d’aquests mesos, els usuaris es decanten per entrevistes individuals, i menys per tallers o les jornades. 
Per donar el tret de sortida al servei vam fer una presentació formal i pública d’aquest el passat dia 10 de gener a l’Ajuntament de Camarles, per explicar els objectius que es persegueixen amb el servei i el seu funcionament.
Presentació PorTalent

Com a temàtica per la nostra primera jornada ens vam decantar pels joves i l’agricultura. La jornada es va dividir en 3 parts: ajudes econòmiques per a joves emprenedors; la fiscalitat que millor s’ajusta als joves emprenedors; quina formació ha de tenir per emprendre un negoci.
Jornada Incorporació dels joves a l'agricultura, 31 de gener de 2019
Per a la segona jornada van apostar per informar l’usuari sobre conceptes bàsics del món laboral: el contracte, la nomina, drets i obligacions laborals. 
Jornada Món Laboral, 21 de febrer de 2019 

Una activitat que han funcionat molt bé són els idiomes, francès i anglès, sessions per poder practicar aquell idioma que li agrada, que estudia i que vol practicar. Per al més de maig i juny ampliem les sessions d’anglès i francès. T’animes? 
 Conversa Anglès 



Club de feina 

De forma conjunta amb el Consell Comarcal realitzem tallers a l'aula d'informàtica del casal d'avis per fomentar l'ús de les plataformes de cerca de feina: preparem o millorem el currículum, fem conjuntament l'alta a les diferents plataformes i fem inscripcions a ofertes de treball. Què et podem ajudar?




I per finalitzar els primers 6 mesos del servei, i aprofitant la setmana cultural, vam realitzar  el primer monogràfic de fotografia al Centre d'interpretació "La Torra". La jornada va ser un èxit amb 25 assistents, amb una alta participació per al concurs de fotografia organitzat.
També comentar que a través del Consell Comarcal s’apliquen alguns programes bonificats pel SOC, com per exemple el 30+, programa per majors de 30 anys o el programa Singulas, destinat als joves.
Amb la bonificació del programa 30+ a l’any 2019 es van incorporar al món laboral un total de 30 persones, de les quals 3 són del municipi de Camarles.

Per poder planificar les properes activitats necessitem la vostra ajuda!!
Què podria fer PorTalent per tu?
________________________________________________________
________________________________________________________
_________deixa'ns el teu comentari a la publicació _______________
________________________________________________________
________________________________________________________
Contacta’ns 977 470 040 ocupacio@camarles.cat Persona de contacte: Claudia

Comentarios

Visites al Bog: